Curs de initiere - COMUNICARE in LIMBA PORTUGHEZA

Ce obiective are cursul?

Cursurile de portugheză te vor ajuta să îţi formezi sau să îţi perfecţionezi capacitatea de comunicare în limba portugheză, dezvoltând competenţe de:

  • Receptarea mesajelor transmise oral sau în scris în diferite situaţii de comunicare
  • Producerea de mesaje orale sau scrise adecvate unor anumite contexte
  • Realizarea de interacţiuni în comunicarea orală sau scrisă
  • Transferul şi medierea mesajelor orale sau scrise în situaţii variate de comunicare
Să înţelegi!
Exersând aplicaţiile din curs, textele în limba portugheză nu-ţi vor mai părea vorbite într-o limbă străină, ci foarte familiare!

Să comunici!
ivităţile aplicative din timpul cursului îţi vor dezvolta capacitatea de a purta o conversaţie, de a răspunde şi de a pune întrebări în limba portugheza, de a exprima opinii.

Să redactezi!
O compoziţie scrisă prin organizarea clară şi sistematică a noţiunilor elementare de gramatică şi însuşirea diferitelor documente din punct de vedere structural (scrisoare, CV, naraţiune, etc).

Să acumulezi cuvinte şi expresii noi!
Prin folosirea expresiilor şi a colocaţiilor specifice limbii portugheze şi prin învăţarea activă.

Cine poate participa?
Pregătire generală minimă pentru înscrierea la programul de Comunicare in limba portugheza - 10 clase

Durata cursurlui - 48 de ore de formare

"Portugheza (língua portuguesa) este o limbă romanică originară din nord-vestul Peninsulei Iberice (Galicia și nordul Portugaliei de astăzi). Este unica limbă oficială în Angola, Brazilia, Capul Verde, Guineea-Bissau, Mozambic, Portugalia și São Tomé și Príncipe, iar în Macao și Timorul de Est este co-oficială cu chineza și, respectiv, tetum. Portugheza este oficială și în Guineea Ecuatorială împreună cu limbile spaniolă și franceză.

În Galicia (Spania) limba portugheză este oficială sub numele de "limba galiciană" și este scrisă, în varianta sa oficială, cu ortografia spaniolă. Există, însă, o altă ortografie, comună cu altele varietățile a limbii portugheze, susținută de Academia Galiciană a Limbii Portugheze.

Portugheza se clasează a șasea între limbile lumii în funcție de numărul de vorbitori nativi (peste 200 de milioane) și prima pe continentul sud-american (186 de milioane, peste 51% din populația continentului). Este de asemenea o importantă limbă de circulație (lingua franca) în Africa." Sursa - http://ro.wikipedia.org